De kracht van de natuur

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 15:06

Mijn allerbeste vriend en iets waar we heel zuinig op moeten zijn. Onze prachtige natuur. De natuur heeft zo'n enorm krachtige werking. Het is niet voor niets dat de natuur ook wel 'het beste medicijn zonder bijwerking' genoemd wordt. 

De natuur maakt mij klein. Nederig en dankbaar. Daarnaast voel ik mezelf in de natuur letterlijk verbonden met alles en iedereen. Zodra ik de natuur betreed maak ik verbinding en groet ik de bomen. Ik maak contact en voel mezelf welkom. 

 

De natuur is vrij. Zonder oordeel en heeft geen last van 'corona' of 'de oorlog in Oekraïne'. Een boom 'is'. Daarnaast staat een boom als een huis. Een boom is geaard en enorm krachtig. Ik ervaar ook diepe heling wanneer ik door het bos loop. Alsof alles wat mij niet langer dient via mijn voeten teruggegeven wordt aan de aarde. 

 

In de kern zijn wij natuur. Niet heel veel meer of minder dan een boom. Via deze weg mijn betoog voor het vaker opzoeken en behoud van onze natuur.  Wat voor betekenis heeft onze natuur voor jou? Ik ben heel benieuwd. Laat maar iets van je horen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia
10 maanden geleden

Als het even niet lekker gaat vind ik het altijd wel fijn om naar het bos te gaan omdat de natuur altijd voor mij wel heel rustgevend is.. de vogels die fluiten de wind die door de bomen waait sommige seizoenen dat er bladeren van de bomen vallen de geur vind ik ook heerlijk.. en de natuur kan je niet aanvallen het brengt je alleen maar rust.. het is zeker wel 1 van mijn favorieten plekken..